Raindrop Techniek.

‘een ondersteuning voor het zelfregulerende vermogen van het lichaam om zichzelf te helen’.

Gary Young is de grondlegger van de Raindrop Techniek. Hij onderzocht een eeuwenoude helingmethode van de Lakota bevolking, in samenwerking met een Lakota medicijnman. Door zijn opgedane kennis te combineren met Tibetaanse reflexologie (Vita Flex), ontstond de Raindrop Techniek, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden.

Raindrop Techniek is een effectieve, weldadige en zeer ontspannende aromatherapie behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van hoge kwaliteit etherische oliën in combinatie met eenvoudige massagetechnieken. Tijdens de behandeling worden 9 verschillende etherische oliën van therapeutische kwaliteit aangebracht op de nek, rug, voeten en op een speciale manier in het lichaam aangebracht. Al deze oliën hebben een sterk antibacteriële en antivirale werking, die de veroorzakers van de ontstekingen aanpakt.

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de essenties kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbische systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

De oliën die gebruikt worden bij de Raindrop  Techniek.

raindrop afbeelding

Valor:               Evenwichtherstellend. Stimuleert het recht worden van de ruggengraat.

Oregano:          Stimuleert het immuunsysteem. Krachtig antibacterieel.

Thijm:                Sterk antiseptisch. Opwekkend bij stress en fysieke zwakte.

Basilicum:         Ontspant de spieren. Geeft energie en is opwekkend.

Cipres:               Ondersteunt bloedsomloop, lymfestelsel en zenuwstelsel.

Wintergroen.    Ondersteunt gewrichten en botstructuur

Marjolein.         Kalmeert en verstekt het zenuwstelsel

Pepermunt:      Het meest beproefde middel voor problemen met spijsvertering.

Aroma Siez       Spierontspannend middel. Kalmeert en ontspant.