Cursus intuïtief schilderen

Tijdens deze cursus ontdekt u de wereld van kleuren.
U leert wat deze kleuren met u kunnen doen, wat ze u te vertellen hebben en wat u met de kleuren wilt bereiken. Kleur neemt in het intuïtief schilderen een belangrijke plaats in. Kleuren zijn net als geluid, ze bevatten een trilling, die veel invloed heeft op ons emotionele leven.

De schildering is een spiegel van uw innerlijk zijn.
Het laat zien wie u werkelijk bent en helpt bij de bewustwording van uw leven. Een meditatie, een verhaal, het zijn allemaal mogelijkheden om deze cursus mee te beginnen. Het is de bedoeling om daarna al schilderend uzelf steeds meer te verdiepen en in kleur weer te geven.

Datgene wat misschien eerst niet in woorden kan worden verteld, kan nu in beeld en kleur worden weer gegeven. Hierdoor leren we een stukje van onszelf te (her)ontdekken en te ontwikkelen. Ervaring in schilderen is niet van belang. Op gevoel worden de kleuren gekozen en zal de schildering stap voor stap ontstaan. In de cursus zult u ontdekken hoe u de kleuren kunt gebruiken. Dit kan variëren van heel intensief of soms transparant, fel of juist heel teer kleurgebruik. Intuïtief schilderen wordt over het algemeen in kleine groepen gegeven.

Er worden op verzoek individuele cursussen gegeven.
Als u interesse heeft in deze cursus neem dan contact met mij op. In overleg kunnen we dan een datum afspreken.